fredag 4 november 2016

Minskad skamfaktor = ökad risk för hjärtinfarkt

Alltså, de här självbetjäningsterminalerna på McDonald's ... De har ju tagit bort alla spärrar, liksom. Man behöver inte längre försöka se lite normal ut inför tonåringen i kassan. Det är bara att vräka på med valfritt antal instanser av hamburgare, efterrätter och annat smått och gott. En icke orimlig beställning är t.ex.: 1 QP Cheese, 9-pack McNuggets med bbq-sås, 1 stor vaniljshake, 1 Sundae med kolasås, 1 äppelpaj, 1 McDonut choklad.

För man behöver inte stå till svars längre. Processen är effektivt anonymiserad och smärtfri och man själv reducerad till ett nummer på en skärm. Man behöver inte längre beställa en extra hamburgare för att ge sken av att man beställer åt två personer när man bullar upp på dessertfronten. Bulimiker-heaven!

Sedan kan man i lugn och ro slinka hem med sin hyfsat anonyma, bruna papperspåse - lite som man köpte porr förr i tiden, får jag för mig. Visst, folk ser fortfarande att man varit på McDonald's, men vad de vet så skulle man ju kunna ha köpt en kycklingsallad och en påse minimorötter.

Vilket man ju inte gjort. Någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar