tisdag 8 augusti 2017

Visheten vaknar, råttor och en inbjudan

Här är jag med mitt första fysiska ex av Visheten vaknar

Det här semesterrelaterade blogguppehållet tycks aldrig ta slut. Jag lyckas inte ens lägga upp inlägg om milstolpshändelser såsom den ni kan beskåda ovan. Man får vara glad om man orkar slänga upp en bild på Instagram (vilket jag också gjort i detta fall).

Boken är i alla fall här nu och även om känslorna är blandade (har ännu inte riktigt kommit över det stadiet efter intensiv redigering då man helhjärtat avskyr vartenda ord i manuset) så är den starkaste förnimmelsen helt klart av glädjekaraktär.

Den här veckan var det även meningen att jag skulle få lite annat gjort. Typ skriva på bok nr 3 och så. Men se det blev ingenting av med det. Mitt barn hade endast varit på dagis en liten stund igår när vi föräldrar fick ett meddelande om att råttor flyttat in i förskolans lokaler under sommaren (de hittade bl.a. en död råtta typ mitt på golvet) och att man därför måste begränsa verksamheten så mycket det bara går under denna vecka. Så jag hämtade så tidigt jag kunde igår och idag var hon bara där (i parken - inte i råttboet) två timmar medan jag och min man jobbade undan det nödvändigaste. Resten av veckan blir det full ledighet för min dotters räkning - så ej för hennes mor.

Men en annan trevlig sak som fungerar som lite plåster på såren är att jag idag fick en inbjudan i brevlådan.

Jag får vara med!

Alltså, det är någonting med det här som känns helt magiskt. Det kan tyckas som en fjantig liten sak att man blir bjuden på fest på sitt förlag, men grejen är att man HAR ett förlag. Som vill veta av en! Så många år kändes förlagen som en närmast fientligt inställd, ansiktslös massa, men nu känner man en massa folk och får vara med när det händer grejer! Av någon anledning är det lättare för mig att liksom med hjärtat förstå att jag blivit bjuden på fest, än att riktigt inse att jag blivit utgiven. Eller hur man ska uttrycka det.

Men nu hinner jag fan inte sitta här och raljera längre.

Vi hörs!

13 kommentarer:

 1. Och här lyckades jag radera din kommentar, Ann-Charlotte, genom att klicka på fel länk ... Sorry. Du skrev:

  "Förstår precis dina förlags-fest-tankar. Och jag är ju lite avis att du går på kalas just på det förlaget ... :-)"

  Och jag är nästan lite avis på mig själv:)

  SvaraRadera
 2. Woohoo! Grattis till bok i hand och supergrattis till förlagsfestinbjudan! Håller helt med dig i storheten av denna festinbjudan! Att få gå på fest med alla dessa fantastiska skrivfantaster och likasinnade bok-/skrivnördar låter helt och hållet underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det brukar verkligen vara jätteroligt. Så intressanta människor. Och så blir jag lite star struck av Jan Guillou:D

   Radera
 3. Stort grattis! Fint omslag!
  Och vad härligt att ha ett förlag som vill veta av en, haha. Jag jobbar vidare med att fråga chans och så får vi se om något förlag kryssar i ja-rutan vad det lider ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst känner man sig jävligt ovälkommen, liksom? Dessa standardrefuseringar - usch! Men du, det löser sig om man ligger på och bara inte ger sig!

   Radera
 4. Grattis till både bok och fest, bra jobbat!!!
  Lät ju mindre trevligt det där med råttorna, fy f-n för de små kräken (ryser alltså på riktigt här vid tanken på råttor på dagis). Hoppas de sanerar/bygger bort problemet ordentligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Men verkligen! Råttor som flyttat in på dagis och härjat medan det varit sommarstängt! Helt sjukt. Och, ja, jag hoppas att sanerarna gör ett gesiget jobb😬

   Radera
  2. Jag säger bara WOW! Helt galet underbart hade jag tyckt att det var att bli bjuden på så fin förlagsfest. Njuuut! Och hehe, känner på mig att jag kommer vara lika trött på mitt manus efter den här hösten. Men nu är jag ledig (en vecka), "Skuggis" åkte till lektör i dag;)

   Radera
  3. Ja, det brukar vara riktigt roligt. Kul folk, och så känner man sig nästan som en riktig författare😊 Yay, för Skuggvinter till lektör!!🌸

   Radera
 5. Åh, stort grattis till boken! Och till inbjudan! Bra läge för en fest, minst sagt! :-)

  SvaraRadera
 6. Är du säker på att det var råttor och inte jordvättar? För annars vet jag någon som kan hjälpa dig. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nej, helt säker kan jag ju förstås inte vara:)

   Radera