tisdag 12 juni 2018

Jag tycker till #20 - Ghostbusters (2016)

Ghostbusters (2016), redo för spökcombat

Den här filmen gjorde mig verkligen arg. Riktigt jävla pissförbannad. Jag menar, vad fan är det frågan om?

För den har ju blivit totalsågad, det var allt jag visste om den. Synd, tänkte jag, för det var en sådan bra idé med enbart kvinnor i spökjägargänget. Kvinnor som dessutom inte var Natalie Portman, Scarlett Johansson, Jennifer Lawrence och Alicia Vikander - typ, ni fattar vad jag är ute efter. Verkligen tråkigt att filmen tydligen var så dålig.

Men sanningen här är ju så himla mycket mer sorglig: Den ÄR inte dålig, visar det sig i försök. Den är skitrolig! Och casten är underbar! Garanterat den bästa av Ghostbustersfilmerna.

Så vad är problemet? Varför så sågad? Det finns nog dessvärre bara ett rimligt svar på detta: Det var kvinnor i huvudrollerna, och de var dessutom inte klassiskt undersköna, utan utseendemässigt helt vanliga.

Shit, vad jag blir förbannad. Jag kokar så att det bara pyser ur öronen på mig.

Men jag försöker samla mig här och se några äkta brister hos filmen. Och handlingen är ju sådär, det är den. Och hela stilen med den här typen av lysande, omkringfarande och i förekommande fall lite tokroliga spöken är inte min grej. Och, ja ... Det är Ghostbusters, helt enkelt. Inte så kul i sig.

Men dialogen! Underbar. Och casten! Så jävla charmig och rolig. Hela upplägget med lite halvlyckade människor som kämpar i motvind! Skitbra.

Jag är väldigt trött och desillusionerad. Trodde faktiskt att vi kommit längre. Blä.

9 kommentarer:

 1. De som kritiserar denna och ändå bara ääälskar den första filmen har liksom missat att man i princip gjort en remake, och bytt ut männen mot kvinnor (i.e. så borde de ääälska även denna film). Såg den på Mall of S (Solna!) och det var övervägande män i publiken (tyckte jag mig se i min egen lilla undersökning på plats) och det skrattades ymnigt, vissa applåderade efteråt (har jag aldrig upplevt på biograf norr om Dalälven), så den gick åtminstone hem hos den övervägande manliga publiken vid det tillfället (ev var samtliga helt groggy av pågående värmebölja och var för allmänt uttorkade/dåsiga för att se skillnad på denna och den första filmen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, det låter väl bra att norrlänningarna av hankön gillar den. Finns väl knappast manligare män än så.

   Radera
 2. Måste förtydliga här att jag var på Mall of Scandinavia, i Solna. Men tycker nog att de grabbarna var rätt så manliga de med :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, sorry, Solna var det. Men ok, då kanske det är svenska män, helt enkelt. De brukar ju faktiskt vara rätt vanliga och bra människor.

   Radera
 3. Nu blev jag sugen på att se!
  Inget är som lite vanligt kvinnfolk, mer av oss.
  Har du sett Bridesmaids och isf, vad tyckte du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte sett Bridesmaids, men det kanske är läge då.

   Radera
  2. Jag har sett den flera gånger och tycker den är grym, så gör det. Vore kul att höra vad du tycker.

   Radera
 4. Håller 100% med dig! Alla är fantastiskt roliga, inte minst Kate McKinnon, men att se Thor himself spela så FÖRBANNAT KORKAD, ojojoj. Jag avled lite när han inte ska tjuvlyssna och därför håller för ögonen. I sina glaslösa glasögon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hey, guys, which one of these makes me look more like a doctor? Me playing saxophone or me listening to saxophone?

   Radera