fredag 29 juni 2018

Korrläsning pågår

Ett s.k. "satt" manus för korrläsning

Jaha ja, då var det dags för korrläsning på allvar. Slut på möjligheterna att göra några egentliga förändringar i manuset. Eventuella klumpigheter - annat än de allra mest språkligt uppenbara - kommer att få stå kvar, som ett Stonehenge i evigheters evighet.

Men, som sagt, det är ju inte Harry Potter vi talar om här. Världen håller inte andan. Till allra största delen kunde den faktiskt inte bry sig mindre om eventuella idiotier i min lilla text.

Skönt det då.

Still:|


10 kommentarer:

 1. Rafflande! Hur noga läser du i det här läget? Läser du på papper eller skärm? Hur lång tid får du på dig?

  SvaraRadera
 2. Jomen! Jag lusläser verkligen nu, för det är förmodligen allra sista gången jag läser eländet före tryck. Det är meningen att vi ska stampa ut alla smågrejer. OM jag upptäcker någon major issue i det här läget blir det rätt jobbigt, men jag hoppas att det inte blir så. Jag läser på iPadden, i pdf-format i Adobe Acrobat Reader (heter det väl?), så att jag kan göra anteckningar direkt i filen. Jag har typ fem dagar på mig denna gång, så det är inte så himla svettigt på det viset. Dock går det oerhört långsamt att läsa - dels ska det vara noggrant, dels är det väldigt lätt att tappa koncentrationen när man genomlider sitt manus ÄNNU en gång.

  SvaraRadera
 3. Aha, tack. Håller tummarna för fullt fokus & att det känns bra!

  SvaraRadera
 4. Det finns nog en himla massa bra tillfällen att inte vara Rowling och detta verkar ju verkligen vara ett sådant! ;)
  Men du, nog är vi allt några som väntar med förväntan, och med snälla ögon och tankar om det som kommer i händerna på oss. :)

  SvaraRadera
 5. Hur har det gått nu då!? Färdig i tid? Nöjd? Frisk? Hoppas allt rullat på bra för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gulligt av dig att fråga:) Jovars, sista korren är avklarad och boken går till tryck på tisdag. Än så länge en hel del ångest inblandat, men jag vet av erfarenhet att den lägger sig när jag inte kan göra någonting mer åt texten (d.v.s. när det är dags för den att bli huggen i sten (= papper)). Frisk och fin!

   Radera
  2. Kanon vad roligt att höra!

   Radera
 6. Tack för att du kämpat på med detta för att vi andra ska få en avslappnad läshelg någon gång i höst. Jag får nästan dåligt samvete när jag läser om ditt slit. :D Men nu är det semester från skrivandet då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, inga problem. Tro mig när jag säger att detta är jobbet. Det är dock helt ok att avhålla sig just nu. (Ursäkta sen publicering av kommentar, men jag får inte längre något mail när det kommer in en sådan, vilket gör att jag måste komma ihåg att kolla och jag har just varit på Sicilien en vecka.)

   Radera