fredag 6 januari 2017

Att ryska eller ej

Valet och kvalet här nu. Ska jag släppa in ännu ett språk i mitt liv? Jag har redan åtta stycken på gång. Det blir så himla rörigt, och i praktiken helt omöjligt att få ordentligt med tid till något av dem.

Men att nosa lite på ett slaviskt språk kanske inte är så dumt ändå? Jag menar, jag har aldrig någonsin pluggat något slaviskt språk. Borde man inte göra det?

Jo, det borde man så klart. Ok, ni har övertalat mig. Jag börjar plugga ryska också.

4 kommentarer:

 1. Da! Det tycker jag också att du ska. Ryska är helt outforskat område för mig, men det vore roligt att ta tag i någon gång och åtminstone komma tillräckligt långt för att knäcka det kyrilliska alfabetet. Fast med den språkservice som råder här borta hos dig räcker det kanske med att läsa din blogg. :)

  SvaraRadera
 2. Hehe, har precis smygbörjat här ... Otroligt spännande! Får återkomma med godbitar:)

  SvaraRadera
 3. Åh, men... lyxen? Att kunna/orka lära sig fler språk alltså. Imponerande att ha åtta redan! Själv harvar jag på med mitt fjärde som är kinesiska, fantastiskt kul! Men flytande blir det nog aldrig, vare sig i tal eller skrift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jo det ser ju imponerande ut på pappret ... Men så här är det: Att jag har ett språk "på gång" behöver inte betyda att jag kan det - ens nästan. Det betyder bara att jag sitter hemma på min kammare med näsan i iPaden och gör mina små försök att komma en bit till med språket i fråga. Kinesiska är t.ex. ett nytt projekt och jag skulle knappt kunna fråga var toaletten är utan mycket uttrycksfullt mimande, medan jag på exempelvis spanska kan läsa en bok med behållning och hålla en vettig konversation utan att vara alltför obegriplig för den andra parten.

   Men du håller på med kinesiska du med? Visst är det härligt! Vilka andra språk kan/pluggar/fusktalar du?

   Radera