torsdag 23 augusti 2018

Strategi inför hösten

Jag planerar mina drag i förväg (Källa)

Det finns en plan för hösten och så här ser den ut:
 1. Skriva färdigt de två ungdomsmanus jag tror att mitt förlag möjligen kan vara intresserade av
 2. Skriva något jag brinner för
För jag har tänkt lite till och det finns faktiskt manus som jag verkligen känner för. Två är t.o.m. påbörjade på allvar. Det tredje är sci-fi och alltså nästintill omöjligt att få utgivet i Sverige - ja, och så har jag inte skrivit ett ord på det heller (host host).

Jag ska alltså ge mig själv utrymme att skriva sådant jag verkligen vill skriva, men först och främst försöka visa mitt förlag att jag levererar sådant som bör vara säljbart i teorin. Först jobb, sedan fri lek.

Krasst? Så in i helvete! Men branschen är inte nådig och jag vill vara författare. Utgiven sådan.

10 kommentarer:

 1. Det låter som en bra plan! Och ju fler böcker du har utgivna desto mer känt blir ditt namn vilket i sin tur borde låta dig experimentera mer, väl? Det kanske blir du som gör att sf-genren slår igenom brett på den svenska marknaden? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju inte otänkbart kanske. Förutom att jag skulle kunna öppna marknaden på sci-fi-fronten😆

   Radera
 2. Vilken produktivitet, låter synnerligen vettigt!! Får man tips från förlaget vad de letar efter eller ser säljer i den genre man är utgiven sen tidigare eller måste man försöka gissa det själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan absolut få tips från förlaget, men jag ser ju själv också hur deras utgivning ser ut. Jag tror nog att jag skulle kunna pitcha en idé utan att ha ett färdigt manus att visa upp, men dit har jag inte kommit än på ett personligt plan😬 Allt känns så skört under själva processen med att skriva att jag inte gärna blandar in någon förrän jag har en fullständig historia.

   Radera
  2. Nej, är ju svårt att ta input när man knappt ens vet själv vad man vill och är på väg!

   Radera
 3. I höst ska jag börja leka lite också ... ska vika en dag i veckan åt ett projekt som jag inte har någon aning om vart det tar vägen.

  SvaraRadera
 4. Men alltså jag tror stenhårt på sci-fi-som nästa trend inom ya. Lyssnar (kanske lite väl mycket) på amerikansk och brittisk skrivpodd och tycker att det pratas mycket sci-fi nu, mest Spaceopera, tätt följt av cyberpunk. Jag gissar att nya StarWars- filmer och nya Blade Runner smittat av sig. Men det är klart, jag vet ju inte hur det säljer, och klimatet är nog ett annat i pyttelilla språkområdet Sverige (vilket är tur för mig som fortfarande kör på i det något uttjatade dystopi-spåret).
  Gillar din strategi för hösten, mkt professionellt tänkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min kvalar möjligen in som space opera, faktiskt. Och vi har ju en del ganska framgångsrik sci-fi även här - läget är inte lika dött som för några år sedan, tror jag.

   Hehe, ett proffs ut i fingerspetsarna:)

   Åh, vad jag vill läsa din dystopi!

   Radera