fredag 31 augusti 2018

Jag backar några steg

I give you, min kusin Lars Peterstrand (Källa)

Idag känner jag att jag kan backa en aning och se min lilla skrivkris (eller vad vi ska kalla det jag brukar gnälla om) i lämplig proportion till annat. Detta tack vare min kusin Lars Peterstrand och hans artikel i DN.

Herregud, här snackar vi riktiga saker. Om en vecka går vi till val i det här landet och prognoserna ser jävligt dystra ut. Jag hoppas att detta kan göra någon liten skillnad!

Jag vet att han redan blivit uppringd av någon typ som förmodligen tillhörde Granskning Sverige, där man klipper ihop inspelade samtal så att de vinklas åt det håll man vill. Ytterst obehagligt. Och han lär bli bombarderad av hatiska människor på nätet. Bekanta till mig har precis i dagarna råkat ut för trakasserier på Instagram för betydligt mer blygsamma utspel mot extremhögern.

Men heja, Lasse! Riktigt, riktigt bra gjort!

10 kommentarer:

 1. Ja, det kommer bli en riktig rysare det här valet... Hemskt det som händer med alla personangrepp mot de som deltar i den så viktiga offentliga debatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förfärligt. En rätt pissig tid vi lever i på vissa sätt.

   Radera
 2. Mycket mycket modigt! Just nu behövs verkligen mod för att våga prata, är så innerligt tacksam över att det fortfarande finns dom som vågar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur. Och att det fortfarande är tillåtet. Känner mig oerhört domedagsmässig.

   Radera
  2. Ja men exakt, det är fortfarande tillåtet. Känns som om vi lajvar dystopi just nu.

   Radera
 3. Ja vad är väl ens egna små kriser i jämförelse (även om jag tycker alla har rätt till sina små kriser, bara man ser dem i proportion till vad de egentligen innebär). Men det här valet alltså. Om en dryg vecka vet vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får man krisa lite till mans. Ja, då vet vi.

   Radera
 4. Läste den häromdagen men anade inte att den hade en koppling till dig. Tänkvärt och viktigt! Och budskapet får ju verkligen extra tyngd med sådana avsändare. Stort tack till din kusin!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte träffat honom på många år, men sett på Facebook att han varit mycket engagerad i det här. Himla reko människa.

   Radera