fredag 7 september 2018

Banken revisited

Bar? Köksinredningsaffär? Fikarum?

Gjorde ytterligare ett av mina sällsynta fysiska bankbesök idag. Det är det tredje inom loppet av något år - rekord under de senaste tjugo åren (väl?). Den här gången handlade det om att jag klantat till det och rört ihop mina och min dotters ISK-besparingar.

Nevermind.

På bilden ovan kan man se hur det ser ut på bankkontoret nuförtiden. Avskalat. Avslappnat. De har en kaffemaskin i ett hörn också, med vad jag förutsätter är gratis kundkaffe. Det hela påminner mig starkt om fikarum jag sett på olika kontor genom åren.

Kaféstämning råder

Mitt eget ärende löstes (nåja) vid de slanka ståborden ovan. Tjejen som hjälpte till tog helt sonika sin laptop och så ställde vi oss där. Det kändes väldigt oseriöst för någon som var med på den gamla goda tiden, när det var en tydlig uppdelning mellan kunder och personal (det kallades för en "disk").

Kalla mig fördomsfull, men det är någonting lätt oroväckande över att alla som jobbar på bank nuförtiden är så himla, vansinnigt unga - det är samma åldersgrupp som på MacDonald's. Inget fel på unga människor i sig, men det tyder liksom på att det är första jobbet och att man sedan - när man väl har någon erfarenhet över huvud taget - lämnar detta ställe för att inta en mer kundavskild plats i bankvärlden. Alltså helt enkelt att det är de som absolut inte kan någonting som står där med kunderna. 

Vid fikabordet.

6 kommentarer:

 1. Haha, du låter väldigt gammal nu ;)

  SvaraRadera
 2. Alltså, det låter lite suspekt det där med fysiska bankbesök nuförtiden. En ska stå med mössan i hand och känna orimligt mycket respekt för någon på andra sidan ett jätteskrivbord, annars får det vara, liksom.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det värsta är att möta en (i mitt tycke) ung person som är t.ex. läkare och inse att personen har tio års yrkeserfarenhet. Vad säger det om min ålder liksom?
  När det gäller bankerna så har jag jobbat med NEJ så länge jag kan minnas, instinkten säger att jag inte ska gå med på någonting de säger. De har en dold agenda varenda en. Hoppas du fick hjälp vid ståbordet, positivt är iaf att vi tänker bättre när vi står.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Man ska aldrig köpa deras "produkter". Jodå, det var ok vid ståbordet, men jag misstänker att det hade kunnat lösas på ett smidigare sätt.

   Radera