lördag 5 januari 2019

Men DN ännu en gång!!!

"Sällsynt rolig fantasy" (DN 2019-01-05)

Att hamna i DN inte mindre än två gånger inom loppet av en månad är helt sjukt - sjukt otippat och sjukt rolig (förstås). Den här gången är det Lotta Olsson som tipsar om nordisk fantasy. Åtta andra författare och deras verk omnämndes, bl.a. "Vattnet drar"-trilogin av Madeleine Bäck, "Ättlingarna" av Mats Söderlund och "Idjärvi"-trilogin av Charlotte Cederlund.

Det enda som utgör ett faktiskt omdöme är de första tre orden: "Sällsynt rolig fantasy". Och det var fanimej sällsynt roligt att få höra!

Så overkligt det här, när någon läser ens böcker som om de vore just riktiga böcker och inte bara en avancerad variant av "Mitt sommarlov".

6 kommentarer:

 1. Vad roligt. Lotta Olsson har ju uppenbarligen mycket bra smak!
  Men du, författare liksom, inte Mitt sommarlov-stories. Efter tre (jättebra!) böcker borde väl den tanken börja få lite fäste iaf? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har hon det:) Nja, njä, jag tror att jag alltid kommer att se högstadieuppsatsen bakom mina böcker.

   Radera
 2. Så kul, grattis! Och så bra att ungböckerna tar plats i dagspressen.

  SvaraRadera
 3. Så väldigt kul att DN uppmärksammar nordisk fantasy och att dina fina böcker är med :-)
  Såg att hon prickade in Korpringarna också, herre Jesus vilken lista av böcker! Jag gillar tanken i det Lotta Olsson skriver, som läsare är det rätt coolt när mytologin i texten bottnar i det man själv har omkring sig, och att mycket även knyter an till samhället som det ser ut idag. (Eller, kort sagt; Iiiiiiiieh!!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och jag tänker lite att hur mycket nordisk fantasy finns det egentligen. Det kanske är en fullständig lista, helt enkelt:) Men ja, jag gillar det som ligger nära. Och jag MÅSTE läsa dessa Korpringar!

   Radera