tisdag 2 juli 2019

Oväntad utgivning

Men oj! (Källa)

För en tid sedan blev jag kontaktad av Nypon förlag som ger ut lättlästa böcker för barn och unga. Kvinnan som skrev till mig hade läst mina böcker och gillat dem och med anledning av det undrade hon ifall jag ville skriva någonting för dem. JA! ropade jag och satte glatt igång på känn, fick ihop ett manus och skickade till förlaget. Sedan hände ingenting på några veckor. Jag kontaktade slutligen förlaget och frågade om det kanske inte hade varit någonting för dem, men fick svaret att jo då, det kunde det visst vara. Sedan hände ingenting på flera månader.

Men så hände det igår: jag fick ett mail där det stod att de gärna ger ut mitt manus - efter erforderlig redigering, så klart. Jag fick ett kontraktsförslag och detta kommer att skickas till mig för underskrift.

Plötsligt har jag en bok planerad för utgivning redan i januari nästa år. Jo, det är faktiskt "redan" för hålltiderna kan vara ganska rejäla i den här branschen.

Detta betyder att denna lilla bok av mig - en 9-12-bok med en söt liten kärlekshistoria - garanterat kommer ut innan min spökbok (eventuellt) gör det.

Faktiskt helt oväntat hela grejen och liksom från vänster. Så kan det vara. Tydligen.

6 kommentarer:

 1. Men hurra vad kul!! Grattis Elin!

  SvaraRadera
 2. Wow, häftigt med beställningsjobb! Vad snabbt du fick ihop den, en bra morot att ha ett förlag som väntar... Och tack för uppdateringen, alltid så intressant att höra alla turer och vändor som kan vara i bokbranschen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju faktiskt ett beställningsjobb - rätt fantastiskt egentligen. Och grejen är ju den att lättlästa böcker även är väldigt korta jämfört med en fullängdsroman - den jag skrivit är på ca 4000 ord. Jag satte mig faktiskt bara och skrev med en enda någotsånär isolerad idé i huvudet, för mer får man liksom inte plats med. Som vanligt skrev jag på känn😬 Prova! (Om du har lust, alltså.)

   Radera
 3. Vad roligt och vilken cool rubrik. Den ska jag be att få använda (någon gång).
  Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och jag hoppas verkligen att rubriken kommer till pass för dig någon gång😊 All utgivning är ju egentligen ganska oväntad, känner jag. Men den här tacklade mig verkligen bakifrån.

   Radera