onsdag 17 juli 2019

Spökmanuset ... och några till

Nu tycks det bli spöken av! (Källa)

Efter tre månaders väntan fick jag äntligen besked från mitt förlag angående mitt spökmanus (9-12 år). Kontentan var ungefär att "yes, vi kör!". Men det blir inget konkret förrän semestrar och sådant är över. Kontrakt och tidsplan blir en senare fråga, så ingenting är ännu inristat i berggrunden.

Kul, dock! För detta betyder att jag nästan helt säkert kommer ut med två böcker 2020. Och faktiskt - håll i er nu! - så skulle det kunna bli så mycket som fem (5!) böcker nästa år. Planerar att skriva en till bok för Nypon (lättläst urban fantasy i detta fall); skriver på bidrag till Bonniers manustävling och även om inte just Bonnier vill ha det så kommer manus att vara klart absolut senast vid årsskiftet och det vore väl fan om inte NÅGOT förlag vill ha det; dessutom har jag en annan grej på gång som jag hoppas lite på, men inte vill jinxa genom att sladdra om det för mycket här.

Så ingen bok 2019. Känns lite segt. Jag kommer inte att åka till bokmässan, för det verkar mer meningslöst än vanligt (jag åker till Paris i stället den helgen, vilket ju inte är fy skam det heller!).

Men, som sagt, 2020 ska få kompensera med råge! Helst.


10 kommentarer:

 1. Men det är ju helt jävla underbart! Du är så sjukt produktiv, trots allt musicerande (eller så tack vare ;-)
  Känns fel att säga grattis när det är resultatet av att jobba riktigt bra, men ändå: GRATTIS!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!!💃🏼 Men jag vill poängtera att vi inte sett ett enda kontrakt och att tre av de imaginära fem böckerna inte är skrivna än😆

   Radera
 2. Grattis, proppen ur!! Kul när arbetet ger resultat, äntligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, vi har inte sett något konkret ännu:| Shit, jag kanske kommer att få ånga att jag ropade hej så vitt och brett här:D

   Radera
 3. Vad fantastiskt, grattis! Håller tummarna för att allt går i lås :)

  SvaraRadera
 4. Allra varmaste GRATTIS, helt otroligt. Och lycka till förstås!

  SvaraRadera