onsdag 18 mars 2020

Enligt O överraskar

Nu blev jag allt överraskad (Källa)

Bokbloggaren Enligt O förvånar stort genom att faktiskt gilla I väntan på Jacques. Hon gillade inte alls en väktares bekännelser och jag fick för mig att det var den hysteriska stilen, det skruvade språket och den ironiska galghumorn hon inte gillade. Tydligen klarade hon i alla fall av det i feelgoodformat.

Såhär skriver hon:

I väntan på Jacques av Elin Säfström handlar om Lollo som lever ett rätt tråkigt liv. Tråkigt singelliv, tråkigt jobb med tråkiga och jobbiga kunder och dessutom en galet elak chef. Visserligen har hon en trevlig vän och arbetskamrat i Asad, men i övrigt är det rätt kasst med det mesta. Förutom dagdrömmarna om den exotiska, supersnygga Jacques då.

När Lollos granne Jack försvinner springer hennes fantasi iväg och den verkliga Jack (som hon inte träffat) och förföraren Jacques (som inte finns) smälter samman i en riktig drömman. Eftersom Lollo inte riktigt är som alla andra går hon med all sin energi in för att hitta Jack. Till sin hjälp har hon Jacks bästa vän Kurre, men hon leker ofta privatdetektiv själv genom att söka upp Jacks flickväns och hennes läskiga bröder. Teorierna om hur Jack försvunnit spårar minst sagt ur när Lollo går all in.

När jag träffar Elin Säfström på nästa mingel på säg Bokmässan kommer jag att med gott samvete kunna skåla i bubbel utan att behöva tänka på det faktum att jag inte var överförtjust i hennes ungdomsbok En väktares bekännelse, för jag tycker verkligen om hennes senaste, både hysteriska och galna bok I väntan på Jacques. Nu vill jag göra två tydliggöranden innan jag går vidare:

Det var inte jag som berättade för författaren att hennes bok inte passade mig, det var hon som (väldigt spontant) utbrast “oj, du gillade VERKLIGEN inte min bok” på ett bubbelmingel.
Det är absolut inget fel på En väktares bekännelse, det är bara jag som är dålig på är att läsa urban fantasy.
Jag föreslår en bubbelskål för Jack, Lollo och Kurre nästa gång vi ses Elin som tack för den här galna historien. Det finns absolut inget som är lagom med I väntan på Jacques, men det är inte alltid så att lagom är bäst.

Tack, Linda, för denna oväntat positiva recension! Och visst fan ska vi skåla nästa gång jag träffar henne.

2 kommentarer:

  1. Så nyfiken jag blev på boken. OCH, på något sätt verkar den påminna lite om din väktar-serie. Eller? Jag som är helt fel ute här? Trevlig helg, och hoppas att ni är friska!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jepp, samma skruvade ton - det är vad som kommer ut ur mig när jag skriver:) Vi mår bra här och jag hoppas att även ni gör det. Trevligt helg!

      Radera