fredag 13 mars 2020

Författarskola #57 - när det går halvbra

Jaha, liksom (Källa)

Så här en och en halv vecka efter släpp står det klart att min feelgoodljudbok I väntan på Jacques inte faller alla i smaken. Det var ganska väntat eftersom den är så otroligt skruvad, men betygen på Goodreads är verkligen extremt usla. Jag har fått sex betyg hittills: fyra treor och två tvåor, vilket ger ett snitt på 2,67. Jag har aldrig varit i närheten av så låga siffror med En väktares-serien.

Antalet lyssningar på Storytel är i skrivande stund 81 och snittet där är 3,28 - vilket faktiskt inte är något alarmerande uselt betyg på just feelgood, har jag upptäckt. Folk verkar älska att såga den typen av böcker.

Precis just nu fick jag dessutom veta att det spökmanus jag trodde var planerat till hösten, inte kommer att bli aktuellt förrän till nästa vår. Himla trist att jag hade missuppfattat det där - hade legat på lite annars.

Så det verkar trots allt bara bli två böcker i år för mig: min lättlästa När jag vågar (f.ö. fem betyg på Goodreads med snittbetyg 3,40) samt I väntan på Jacques. Ja, om man inte räknar En väktares bekännelser i Tjeckien då.

Men det är väl ändå inte fy skam det, egentligen.

Läxa: bara att kämpa på här! Det är författarens lott.

2 kommentarer:

  1. Vet du vad, du har den bästa författarkarriär av de bloggar jag följer. Tänk att ha varit med i DN och fått så många fina recensioner som du, det är verkligen inte alla författare som får det NÅGON gång i livet, oavsett hur eller på vilket förlag de publiceras. Kontaktad av flera förlag som du blivit också det sista, det är ju helt enormt. Sämre recensioner får nog tyvärr de flesta som ger ut flera böcker, om du kollar på t ex prisade Paula Hawkins (Kvinnan på tåget) så har hon en del riktigt taskig kritik också, speciellt vad gällde andra boken (Djupt vatten). Och den var bra, tycker jag. KRAM på dig, och sträck på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för pepp, Louise! Och absolut, jag vet! Som sagt, det är inte fy skam. Verkligen inte! Så glad över att få göra det här. Det bästa som hänt i mitt liv (näst make och dotter, så klart).

      Radera