torsdag 29 april 2021

Jag klagar över mitt manus, alternativt Aaargh!


 Dags för ett namnbyte? (Källa)

Det enda jag gjort sedan jag återupplivade den här bloggen är att klaga över mitt manus. Kanske är det dags att byta namn, helt enkelt. Jag tänker mig "Jag klagar över mitt manus", alternativt "Aaargh!".

Det jag definitivt inte kommer att göra är att sluta klaga över mitt manus. Det förtjänar all klagan det kan få!

Det är nämligen en långrandig text som dessutom inte hänger ihop och historien är FÖR galen. Den är galen på det sättet som inte är roligt längre. För att det ska vara roligt måste det vara någotsånär trovärdigt. Inte verklighetstrovärdigt, utan "suspension of disbelief"-trovärdigt. Den som är bekant med min bok "I väntan på Jacques" vet att den är en vansinnig fars full av nästintill slap-stick-humor. Den är helt enkelt knäpp i kvadrat. MEN, nuvarande manus är några snäpp värre i sin svåröverblickbara rörighet kombinerat med fullständigt osannolika scenarier.

Dessutom rör jag mig i tre olika tidsplan. Hurra, liksom. Jag har troligen straffat ut mig redan där.

Men det är för sent att vända om nu. Jag tänker heller inte försöka redigera existerande text i någon högre grad. Jag måste bara vidare i det här läget. Pannbena mig igenom skiten. Så får vi se vad jag har att Sisyfosarbeta med sedan.

Shit, vad jag stallar genom att hänga här. Tillbaka till grottekvarnen!

8 kommentarer:

 1. Så roligt skrivet om att ditt "manus förtjänar all klagan det kan få!" Är du bara hälften så rolig i manuset har du ju en guldgruva att ösa ur sedan.
  Tror du kommer att stånga dig fram till något bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud, vad fint sagt😢 Tack! Och jag ska stånga som ett djur, jag lovar!

   Radera
 2. Öh, tänk på manuset till Mozarts operor - folk dyker upp där dom absolut inte kan logiskt vara etc etc. Brydde sig Mozart? Inte ett smack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mozart hade ju en annan, mer väsentlig styrka i sina operor.

   Radera
 3. Pannbena mig igenom skiten, ett uttryck jag kommer att ta med mig! Jag gillade för övrigt Jacques, det skulle vara trevlig med mer Säfströmsk feelgood (känner att den Säfströmska borde vara en egen sub-genre till feelgood)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahhaha! En egen genre! Så himla off the mark, m.a.o.🙈 Närå, jag tar det som en komplimang🤗

   Radera
  2. Det VAR en komplimang.

   Radera