tisdag 27 juli 2021

Semester

 

Jag, i blårandig hatt vid poolen. Inte. (Källa)

Jag har en stark känsla av att jag skrivit precis det här inlägget förut, men det tål att skrivas igen i vilket fall som helst.

Semester, ja. Poolhäng, champagne och frid och fröjd. Idel glada miner.

Eller hur?

Semester är den mest hektiska, ångestladdade tiden på året. Allt ska ske! Man ska göra allt det där man aldrig hinner annars. Och man ska njuuuta! Bara chilla och ha det gott. Och med årets jädrans pangväder ska man självfallet vara UTE! Passa på! Hur ofta kan man i Sverige vara ute och ha picknick eller sitta på uteservering utan att vara insvept i minst fem filtar?! Skynda att ta vara på detta tillfälle!

Vem dukar inte i princip under av denna press?

Och så det här med barn. Som klättrar på väggarna. Och vill leka. Med sin gamla mamma. Som hatar att leka.

Alla skrivprojekt står på paus. Dagarna handlar om att överleva.

Jag är helt slut.

4 kommentarer:

 1. All styrka till dig, vet exakt hur det kan vara! Tur att semestern inte är alltför lång i alla fall 😂 Och nu vankas ju regnet till och med, då kan man återgå till te pch sockerkaka i soffan :)

  SvaraRadera
 2. Jag vill säga något klokt här, men jag kan knappt coacha mig själv. Bra skrivet i alla fall, och det kändes att du menade det. Snart är det höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo, jag menade det definitivt i stunden i alla fall. Det handlar väl om att jag behöver MASSOR av ensamtid för att känna mig produktiv och lugn, även om det handlar om jobb, snarare än ledighet.

   Radera