söndag 15 april 2018

Ett pissigt litet pris

Det här med Svenska Akademien. Det är fanimej en skamfläck på hela tillvaron. Det är så sorgligt och PINSAMT med självgoda gamla gubbar som anser sig ha rätt att suga sig kvar vid sina positioner som stora, osmakliga blodiglar.

Men ok, om det nu inte blir bättre än så här, då tycker jag att vi bojkottar den där jädrans institutionen. Nobelpriset i litteratur tappade precis ALL status för mig. Det har även tidigare irriterat mig att se övervikten av manliga pristagare, men nu är vi på en helt ny nivå.

Jovisst, prissumman är väl förmodligen inte att förakta (har noll koll), men utöver det så har Nobelpriset degraderats till ett pissigt litet pris. Ingenting att eftertrakta.

Det vore helt rimligt om varenda framtida pristagare gjorde en Dylan och bara ignorerade hela skiten.

4 kommentarer:

 1. BRA skrivet, orden du använde passar perfekt i sammanhanget. Att de inte insåg hur fel, pinsamt och...FEL detta var innan? Undra om de gör det nu eller bara sitter och tycker att de är missförstådda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vibbarna är ju psykopatstilen: "Jag har rätt att göra vad jag vill och vad andra tycker eller känner spelar ingen roll."

   Radera
 2. Ja, alltså, det kändes betydligt mer kreddigt innan Cirkus Akademien drog igång. Har egentligen ingen koll på Sara Danius, men tycker ändå att hon osade av fräschör i den övriga smeten. Inte helt otippat att hon skulle offras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte heller direkt insatt, men det jag har sett är tamejfan hårresande. Blä för De (hur många är de nu?) Tolv?

   Radera