tisdag 27 mars 2018

Om Oskar Källner själv får välja

Idag är jag mallig, kan ni tro. Oskar Källner hade nämligen vänligheten och inte minst den goda smaken att nämna mig i en intervju på bloggen Skymningssång.

Jag citerar ohämmat:

Om du ska rekommendera en svensk fantasysroman (som du inte gett ut själv), vilken blir det då?

Slår gärna ett slag för Elin Säfströms En väktares bekännelser och Visheten vaknar, de två första delarna i en skön urban fantasy-serie. Den handlar om femtonåriga Tilda och hennes mormor som är väktare i Stockholm. Huvudstaden är nämligen fullproppad med troll, tomtar, älvor och troll. Vanliga människor kan inte se dem, men det blir stora problem när de båda världarna kolliderar. Det är Tildas uppgift att se till att allting inte snurrar iväg mot totalt kaos. Men kaos blir det så klart. De klassas väl som YA, men passar alla som gillar humoristisk och välskriven urban fantasy.

För den som inte vet så är Oskar Källner en extremt produktiv författare med det egna förlaget Fafner Förlag, där han ger ut både sina egna och andras grejer. Jag gillar hans böcker - har i skrivande stund läst Drakhornet och Skogens hjärta (i serien Nornornas väv) samt barnboken Den stora jordgubbsjakten, och kan varmt rekommendera alla dessa. Han är dessutom vansinnigt sympatisk när man har kontakt med honom via sociala medier.

Och nu även detta!

12 kommentarer:

 1. Vad kul att bli omnämnd så! Källner följde jag förstås när han bloggade på Debutantbloggen och tycker det är så roligt att se hur bra det går för honom. Och trevlig på sociala medier, ja, det är ju liksom bara att instämma. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, visst är han! Jag var dock inte med på den tiden då han var på Debutantbloggen - då satt jag fortfarande hemma i min grotta och kommunicerade med mina vänner via röksignaler.

   Radera
 2. Wow, vilken grej! Grattis!

  SvaraRadera
 3. Grattis! Vad roligt! Och självklart välförtjänt, för du är grym.

  SvaraRadera
 4. Håller med både Oskar och dig. Förutom att han har bra smak är han vansinnigt trevlig att ha att göra med, och det är ju alltid ett plus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan konstigt trevlig. Har vi en Falling Down-situation att vänta? (Nej då, Oskar, om du läser detta! Jag tror inte att du är på väg att balla ur! Bara tramsar.)

   Radera
 5. Wow! Men du och dina böcker förtjänar verkligen det.

  SvaraRadera
 6. Men så fint! Och nu framstår Källner som ännu trevligare än han gjorde innan, fint med kollegor som lyfter fram varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, visst är det så. Han är riktigt bra på alla sätt.

   Radera