onsdag 29 januari 2020

Inläsning av ljudbok

Inläsning? Really? (Källa)

Nästa vecka ska jag börja läsa in en ljudbok som jag själv har skrivit. Är det hybrisvarning på det? Det är inte så det känns, utan snarare som att det blir svårt för någon annan att veta vad jag har menat, liksom.

Kommer någon att stå ut med min röst? Kommer jag att spela över? Kommer rösten att bryta ihop och bli ett enda kraxande helvete?

Det återstår att se.

Jag har faktiskt ett förflutet som inläsare, men det rörde studielitteratur som hjälpmedel för synskadade. Det ställdes liksom inga krav, förutom att man läste in ungefär rätt bok.

Kuriosa: Jag har bl.a. läst in hela den gamla klassikern The C++ Programming Language av Bjarne Stroustrup. Inklusive alla kodexempel. Fjärde upplagan är visst på 1360 sidor - inte säker på vilken upplaga jag läste, men det var väl i alla fall någonstans där i faggorna hursomhelst. Ni fattar vilken lyssningsfest!

6 kommentarer:

 1. Blir på riktigt imponerad av tilltaget att läsa in 1360 sidor C++ (tough crowd de där programmerarna?), och ännu mer av att läsa in sin egen bok. Tror det kommer att gå toppen, jag gillar (tokälskar!) när författare läser in sina egna böcker. Tyvärr verkar det inte vara jättevanligt, hittar oftast bara författare norrifrån som gjort det (typ Åsa Larsson som läst in åtminstone någon av sina kortare berättelser, eller Mikael Niemi), och blev på riktigt glad när Bea Uusma läste in sin "Expeditionen" med sin fina dialekt/språksång vilket höjde lyssningen jättemycket!
  Så, kör hårt! Blir ett nöje för lyssnarna :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Seriöst, jag fattar inte hur det gick till att läsa in det där eländet, men på något vis måste jag ha klarat det. Hoppas att den ljudfilen ligger djupt begraven på en bortglömd hårddisk någonstans och aldrig mer kommer i dagen.

   Så roligt att du gillar när författare läser sina egna grejer! Hade fått för mig att det var mycket vanligt, men jag lyssnar ju aldrig på ljudböcker, så jag vet inte var jag fått det ifrån egentligen.

   Ett nöje för lyssnarna, haha! Nå, det visar sig väl. Tack för ständig pepp!

   Radera
  2. Håller med Eva här, hojta till när den finns på Storytel :-)

   Radera
  3. Åh jag kommer att hojta, all right! From the top of my lungs. Över hela Facebook och Instagram💪🏻

   Radera
 2. Vad kul, hoppas nu att din bok kommer på Storytel. Säg till när! vill väldigt gärna höra dig och din berättelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, den ska faktiskt komma där bland annat. Kul om jag får en lyssnare🤗

   Radera