fredag 26 februari 2021

Motstånd

 


Sådant motstånd idag! Jag ORKAR inte skriva på mitt manus. Jag vill inte. Jag kan inte.

Klart jag vill. Klart jag kan. Klart att jag kommer att göra det.

Disciplin och trägenhet är nämligen a och o. Som jag brukar predika för var och en som ids lyssna: "Det enda säkra sättet att aldrig skriva en bok är att inte skriva alls."

Jag vet att det är så. Fattar inte hur jag någonsin pallat tidigare - men bevis finns! I förekommande fall i form av utgivna böcker. I samtliga fall har jag känt mig lika lost som nu. Motståndet har varit lika monumentalt.

Det är så mycket annat som drar. Pianot t.ex. Och cellon. Och japanskan. Och böcker (skrivna av andra). Och sociala medier, så klart - detta gift. Har på sistone även börjat läsa tecknade serier på Webtoon. Inte minst p.g.a. mitt nya, oväntade serieprojekt. Kort sagt, en massa annat är så mycket enklare - bara att konsumera, liksom.

Och det här då. Bloggen. Och att läsa andras bloggar. Ett perfekt sätt att prokrastinera.

Ska nog faktiskt ta och läsa lite bloggar nu. Innan jag, trots allt, sätter igång med dagens mödosamma tröskande fram till målet om 1000 ord.

5 kommentarer:

 1. Eftersom Blogspot har blivit helt galet och inte går att använda längre så faller kommentarer bort här, men du, Annika skrev:

  "Ja men alltså är inte ett detaljerat synopsis dit kreativiteten går för att dö? Har provat, resultatet blev att jag skrev igenom manuset snabbt, men det blev bara "mjeh". (Eva; jag skickar inte heller till sådana förlag, misstänker att deras krav på synopsis dessutom är väldigt annorlunda mot ett synopsis man använt när man skriver. Tänk vad dom går miste om :-D ) Promenader är inte nog hjärndöda, mina ideer kommer i duschen (där man inte kan anteckna) eller när jag hänger tvätt."

  Det är skönt med folk som inte är synopsisförespråkare OCH (liksom jag själv) får idéer uteslutande när man inte kan fånga upp dem (alltså utöver det normala för mig: att jag faktiskt sitter med arslet parkerat framför datorn).

  SvaraRadera
 2. Fast den kommentaren ligger i inlägget innan också :-)
  Men blogger har gått helt bananas nu, jag är inloggad men kan inte kommentera som mig själv eftersom jag inte är inloggad...? Får se hur det går nu när jag försöker publicera. /Annika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, den här gången var det ju alltså jag som inte fungerade ... Publicerade och kollade på fel inlägg och hittade då (självfallet) inte kommentaren. Måste dock flytta det här eländet till Wordpress, för någonting är det som skevar.

   Radera
 3. Vill också dit, men känner tekniskt motstånd (i.e. orkar inte läsa på om hur man gör). Mvh Lat.

  SvaraRadera