torsdag 25 januari 2018

Författardagen 2018

I morgon är det dags för Författardagen här i Stockholm, ett event anordnat av Författarcentrum. Femton författare ska berätta om sina böcker/författarskap under små tiominutersframträdanden. Det hela äger rum på Bio Victor i Filmhuset. Platskapacitet 364 personer, läser jag på deras hemsida. Jo jo. Det är ju bra. För det kommer nog en del folk.

Och, host hrm, det kommer att vara en sextonde person som framträder där också.

Känner ni igen den lilla nunan i mittraden, näst längst ut i högerkanten?

Jag har ingen aning om varför jag fick vara med på ett hörn, men jag utgår ifrån att det hade med Steven Ekholms översvallande recesion i DN att göra.

Men det här är ju någonting annat än att gå på mingelfest och rodna lätt varje gång man lite ursäktande hävdar att man är "författare". Här förväntar sig folk att få höra någonting spännande och meningsfullt från någon som verkligen kan sina saker.

Så jag måste vara den personen. Bara att rulla upp ärmarna och vara det, helt enkelt. Det är i sådana här stunder jag är glad över att mitt pannben är metertjockt.

10 kommentarer:

 1. RESPEKT!!

  Coolt, skulle gärna kommit och lyssnat på dig men blir istället heldagsmöte om utvecklingen av byggbranschens standardavtal för min del:/ Svårt att välja vinkling på det man ska säga kan jag tänka mig. 10 minuter är ju ändå ganska lång tid att hålla låda helt på egen hand, i alla fall när man planerar. När man väl står där brukar tiden oftast flyga iväg, tycker jag själv i alla fall... Kommer tänka på er författare och era åhörare, blir nog en riktig toppendag imorgon det där låter det som!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att det känns som pyttelite tid för att säga någonting som hinner bli intressant - jag har en viss startsträcka. Men jag kör bara, så att det ryker. Tack för pepp!

   Radera
 2. Men Eeeelin, den sextonde är ju författare i allra högsta grad, inte ”bara” en person. Kommer gå utmärkt, ser fram emot rapport från dagen (om du vill skriva om det vill säga). 364 pers är att föredra framför typ 5, tycker jag, blir en anonym massa av personer istället för ett fåtal som (brukar jag inbilla mig) stället enormt mycket högre krav än om det är många i publiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Annika! Ja, det beror väl lite på utfallet, huruvida det ens är intressant att rapportera - vi får se:) Men, ja, du har rätt, få personer är i allmänhet värre. Anonyma massor rule!

   Radera
 3. Och alla är intresserade av ämnet! Drömläge, ha det riktigt roligt 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tog ditt pepp med mig och det VAR jätteroligt!

   Radera
 4. www.mittmanus.se26 januari 2018 20:37

  Lycka till, fina Elin! Jag vet att du kommer klara det så bra! För du är författare ut i fingerspetsarna; klok, ödmjuk och skriver böcker som man fastnar i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad du är rar! Tack!! Och det gick så bra så, förutom att jag bokstavligen tappade rösten typ två/tre gånger i början och harklade mig ljudligt i myggan:D

   Radera
 5. Nu ser jag i Ann-Charlottes kommentar att det ju verkar ha gått riktigt bra. Vad härligt! Är förstås också nyfiken på själva dagen och hoppas få en liten större glimt av den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, det gick jättebra (när jag väl hittat rösten). Publiken var jättemysig och jag stormtrivdes - jag är lite av en scenapa när jag kommer igång. Vet inte om det finns någon större glimt:) Det var jättekul helt enkelt.

   Radera