tisdag 7 mars 2017

Vädertabu

WTF?

Nu blev det visst vinter igen. Vad är det för fel på mig som inte misstycker? Jag blev glad, om än en aning förvånad, när det började yra snö omkring oss här i stan.

Jag är också en sådan som gillar regn. Det FÅR man inte göra. Folk blir på riktigt upprörda när man tycker om när det regnar. Jag har tidigare begått misstaget att visa lite regnglädje i fikarummet på jobbet, men nu har jag gett upp detta. I stället nickar jag socialt skolat medkännande när folk klagar över det dåliga vädret.

Men min ovädersfröjd begränsar sig inte till regnväder, utan jag älskar grå himmel i alla former. Det får gärna blåsa lite stormvindar (så länge det inte är på Katrinanivå så att folk blir lidande på allvar). Då trivs jag. Jag är som ett mumintroll som känner mig vild och fri i naturdramatiken, men dock gärna från den egna härden.

För det är inte så att jag känner något stort behov av att gå ut i ovädret. Nej tack, jag avnjuter det helst på lite avstånd.

4 kommentarer:

 1. Tycker inte om snöfall, blir sur och grinig, men regn älskar jag (utom på midsommarafton). Jag tror det bottnar i något från barndomen; snö = man var tvungen att gå ut och leka i den, men vid regn var det ok att stanna inne och läsa eller rita. Det är liksom ok att slappa när det regnar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag tror att mina väderpreferenser har lite att göra med barndomen också faktiskt. Avskyr exempelvis soliga vinterdagar, eftersom man då var tvungen att vara ute i snön (major igenkänning där). Av någon anledning förknippar jag det med att man fick apelsin till mellanmål och blev kladdig utan att kunna tvätta sig, annat än med snö då🙄 Klarar än idag inte av apelsin.

   Radera
 2. Regn är det perfekta skrivvädret tycker jag. Det är som att universum ger en tillåtelse att sitta inomhus med en kopp te vid datorn. :) Snöfall är också mysigt, men sedan vill jag helst att det ska smälta bort på två minuter. Mina kollegor från snöfria breddgrader brukar tycka det är konstigt att jag som svensk är så avogt inställd, men det är nog barndomen som spökar för mig också. Snöbollskrig, nej tack. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att höra att fler än jag uppskattar regn. Nej, fy fan för snöbollskrig:|

   Radera